Ribizlidzsem Camparival

Megint előbb járt az egerem, mint az eszem, az előbb elfelejtettem a Camparis ribizlidzsem receptjét. Nem egy bonyolult darab, viszont nagyon-nagyon finom. Jól jött ez a mai sütés, mert így kiderült számomra, hogy a ribizlidzsem éppen kifogyóban, kell majd csinálnom.

RIBIZLIDZSEM CAMPARIVAL
  • 1 kg piros ribizli (de lehet vegyesen is)
  • 750 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
  • 2 tk vanília paszta
  • 100 ml Campari

A ribizlit alapos mosás után lecsöpögtetem, és egy villa segítségével leszedem a száráról, majd egy fazékba rakom. A zseléfixet elkeverem 2 ek cukorral és a gyümölcshöz adom a vanília pasztával együtt. Hirtelen felforralom, majd állandó keverés mellett hozzáadom a többi cukrot is. Kevergetve forralom még 1-2 percig. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a Camparit, és azonnal kis dzsemes üvegekbe töltöm.
Advertisements
Posted in Uncategorised

3 thoughts on “Ribizlidzsem Camparival

  1. Makka

    Szinte nem érezhető a Campari keserűsége, a cukormennyiség elegendő az ellensúlyozására, viszont jól kihozza a ribizli fanyarságát.Én minden dzsembe rakok valami alkoholt, úgy képzelem, azzal tartósítom.:) Mert általában megpróbálom minél kevesebb cukorral csinálni és nagyon gyorsan, hogy megmaradjon a gyümölcsök íze.Ha csinálsz, majd írd meg, hogy ízlett, kíváncsi vagyok.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s