Erős idegzet és vacsora 10 perc alatt

Második napja a kertben és a teraszon rendezkedem. Felcipeltük a két böhöm nagy leandert a garázsból, kitaláltam, mit hova fogok átültetni, amikor majd a tulipánok elvirágoztak, addig nem lehet őket bolygatni, pedig nem jó helyen vannak szegények.

A teraszon, ami több mint 60 nm-es, van egy kis kert. Ezt a kis kertet, ahogy ideköltöztünk, én rögtön füvészkertnek akartam kialakítani, természetesen mindenféle virággal díszítve. De anyuék leszavazták az öteletet. Erre találtuk ki S.-sel, hogy akkor külön lesznek a fűszernövények. Igaz, azt is úgy terveztük, hogy szerzünk két vagy három jó nagy kőedényt Kajászóról, de aztán ezt nem tudtuk megoldani, így maradt a ládákban és cserepekben való nevelgetés. Nem volt azzal sem gond, az öntözés nem olyan egyszerű úgy, de nem vészes.
Tavaly tavasszal aztán nem bírtam tovább a káoszt a kis kertben, átalakítottam az egészet, legyen valami ritmusa, és egy kis egyensúly sem árt. Közben megérkeztek a tulipánhagymák és azok is odakerültek, viszont most nagyon máshol kellene lenniük, de már megkezdtem az újabb alakítást, és el is fogadtattam mindenkivel, hogy lesz, mi hova kerül. A tárkonyt, a mentát, az oregánót nem ültetem oda ki, mert nagyon terjednek és csak beterítenék az egészet.
A tulipánokkal más konfliktus is szokott lenni. Én azt szeretem, ha vázába lehet őket rakni, apu meg azt bírja, ha a szárukon virágoznak el, szerintem az meg úgy ronda. Főleg, amikor már semmi szirom, csak az a szerencsétlen szár körülötte a levelekkel.
Ahogy járkáltam mindenfelé, ezt a kerti lakót találtam. Csak erős idegzetűeknek, nem mindenki bírja az ilyesmit.

Nagyon vicces, ahogy bárki közeledtére villámgyorsan eltűnik a lyukban (nem volt könnyű a fényképezés sem emiatt), pedig marha nagy. Az ember nem is gondolná, hogy ezzel a testmérettel csak úgy ugrándozik, valami fogalmam van a rovarok fura keringési rendszeréről, nem könnyű az életük és gyakorlatilag teljes lehetetlenség az, amilyen gyorsan tudnak mozogni. Próbáltam megtalálni, pontosan milyen pók ez, de nem jártam sikerrel. Ha valaki tudja, megörvendeztethetne.
Az egész napos kertezés után nem nagyon volt kedvem túl nagy főzést csapni, így aztán egy rettenet egyszerű tésztát csináltam tényleg 10 perc alatt.
RUCOLÁS TAGLIATELLE FENYŐMAGGAL (4 személyre)
 • 500 g tagliatelle
 • 8 szelet bacon
 • 3-4 marék fenyőmag
 • 2-3 ek olívaolaj
 • 1 gerezd fokhagyma
 • 2 piros chili
 • 1 csomag rucola
 • frissen őrölt bors
 • parmezánforgácsok a tálaláshoz

A tésztát bő sós vízben megfőztem, közben a többi is elkészült.

Először a száraz serpenyőben világosra pirítottam a fenyőmagot. Amíg pirult, nagyon finom csíkokra vágtam a bacont, finomra aprítottam a chilit és a fokhagymát. Amint a fenyőmag színt kapott, ráraktam a bacont, az olívaolajat, a chilit és a fokhagymát. Pirítottam pár percig, ráraktam a rucola felét. Ahogy ez összeesett, lehúztam a tűzről a serpenyőt, belekavartam a leszűrt tésztát és a többi rucolát, tekertem rá egy kis borsot. Tálaláskor zöldséghámozóval farigcsáltam a parmezánból, kevés olívaolajjal meglocsoltam.
Érdemes bele rakni reszelt citromhéjat és egy nagyon kevés citromlevet is.

Javában megy az American Idol 8. szériája, szerintem az egyetlen érdekes versenyző Adam Lambert. A Motown-fordulóban ezt a számot választotta:
Smokey Robinson is ott volt, ő és a The Miracles volt az eredeti előadó, a Full Metal Jacket című filmben is az ő változatuk hallható.
Adam Lambert képes volt a country-fordulóban is hallgatható előadást csinálni Johnny Cashből. Simon Cowell előre szenvedett a countrytól, na de ő angol. Valószínűleg az amerikaiakon kívül kevesen bírják viselni a műfajt.
Sajnos a YouTube-on az összes ilyen videóról lehagyják a zsűri mondókáját, pedig azzal együtt érdekesek igazán. Főleg a már említett Simon Cowell mondatai. Neki egyébként a Teletubbies say „Eh-oh!” című lemez kiadásában vastagon benne volt a keze, mondhatni.
Advertisements
Posted in Uncategorised

6 thoughts on “Erős idegzet és vacsora 10 perc alatt

 1. trinity

  Szépek a virágaid nagyon! Nálam egyszer a zsálya burjánzott el kegyetlenül:))Most meg a macsekjaink miatt vannak averzióim a fűszernövények kiültetése ellen….De ahol nincs ilyen gond, ott a kertben van a legjobb helyen tavasztól!!!Az a pók…..attól én félek! Lehet, hívtam volna hozzá szakembert :)))Nem mérges vajon???Vagy túl sok horrort néztem:)))

 2. Makka

  Ajjaj, akkor figyelni kell a zsályára, éppen tegnap raktam a véglegesnek szánt helyére a kertben.:)Esetleg olyan Animal Planeten látható állatösszeszedőkre gondolsz?:)))Tudom, hogy rendkívül szakszerűtlen megállapítás, de szerintem minden pók mérges, ennek ellenére szerencsére nem félek tőlük. Mondjuk, én Molnár Gábor brazíliai kalandjain nőttem fel, kifejezetten szeretem a kígyókat meg miegyebeket.:)) Az is igaz, hogy azért nem mindent fogdosnék meg azonnal.Viszont a kukacok és hernyók rendes pánikreakciót tudnak kiváltani belőlem, elég beszélni róluk, azonnal viszket a fejem…

 3. csupor

  Tényleg nagyon el tud terjedni a zsálya, érdemes rá figyelni, viszont elég jól néz ki. Szemben a mentával meg az oregánóval, ami gyakorlatilag sima gyom. :-)))Azért hagyják le a videókról a kiértékelést, mert a tévés csatorna kizárólagos igényt formál rájuk, simán leszedik a YouTube-ról, ha valaki ilyet föltesz. :-/ A múltkor láttam, olvastam.Ha lesz egy kis időm, megnézem a pókodta Búvár zsebkönyvemben, hjátha megtalálom. :-))) Szép darab!

 4. Makka

  Jaj, egészen elkeserítettetek ezzel a zsályával. Olyan kis illedelmesen bokrosodónak nézett ki a cserépben, azt hittem, nem lehet vele gond.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s