Csendes-ülős

Szenya egy idő lett, hideg van, esik az eső. Ez olyan csendes-ülős nap lett. Az ebéddel igazodtam a hangulathoz. Egyszerű, de szívet melengető kell ide, gondoltam. Valami könnyű főzelék, mellé valami ropogós.

KARALÁBÉFŐZELÉK
 • 4 db nagyobb zsenge karalábé
 • 1 ek vaj
 • 1 tk Natúr vega-mix
 • 100 ml tejszín
 • 200 ml tejföl
 • 1 ek liszt
 • só, bors
 • 1 csokor petrezselyem
A karalábékat meghámoztam, és kisebb kockákra vágtam. A felolvasztott vajon kicsit átpároltam, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppencsak ellepje. Beleszórtam az ételízesítőt és a sót, lefedve kb. 10 percig főztem közepes lángon, nem kell a teljes puhulásig főzni.
A tejszínt és a tejfölt elkevertem a liszttel csomómentesre, raktam bele frissen őrölt borsot, és behabartam vele a főzeléket. Felforraltam, és a legvégén adtam hozzá a durvára vágott petrezselymet.

A valami ropogósat a rántott csirkeszárny képviselte. A rántott csirkeszárny nálunk a sztárkaja, bármikor meg tudjuk enni.
Zenék esős délutánokra.
A felvételen Philippe Jaroussky énekel, Christina Pluhar és zenekara kíséri. Sajnos ezt a koncertet kétszer is elszalasztottam a Mezzon.
Advertisements
Posted in Uncategorised

4 thoughts on “Csendes-ülős

 1. napmátka

  Mindig vágyom valamire. Hetek óta a halra, az ma kielégíttetett. S már jó ideje a karalábéra – valamilyen formában. Mondjuk így, mint Nálad. Nagyon szeretem, ha vajon indulnak a zöldségek. Ezt a kis sztárkaját is elropogtatnám hozzá, míg hallgatom a belinkelt zenéid. De hát…így most marad a zene, a finomságokat meg csak nézem vágyakozva…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s