>Nyomi napokhoz nyomi saláta illik

>Pár napos szerencsétlenkedés után ma végre sikerült megoldani a blog fennmaradását itt, mert az egyéb lehetőségek a következők voltak, miután nem voltam képes jó ideig megoldani a Bloggerről Bloggerre való export-import kérdést:

  1. Átköltözöm a WordPress-re – ott ugye egy gombnyomásra importálnak, nem kell fájlokat lementegetni –, de az azzal járt volna, hogy megint több hónapot azzal kell töltenem, hogy felfogjam a működését. És egyébként is utáltam ott a sablonokat – kevés sablon kevés és nem egységes variálási lehetőséggel. Plusz az összes bejegyzés tök gusztustalanul rendetlen, egyenként kellet volna rendezgetni, a hajam kihullott volna. Vannak előnyök is, plédául a hierarchiába rendezhető kategóriák, na de ezt azért kevésnek találtam.
  2. Új blogot indítok és egyenként átmásolom a bejegyzéseket, a hozzászólások elvesznek és egyébként is kihullik a hajam szintén, mire végzek.

Aztán ma felfedeztem, hogy vissza lehet állítani a régi címet, a domain nélkülit. Azt hittem, megfogtam az isten lábát, meg hogy a megoldás zseniális, ugyanis azzal hitegettek, hogy a régi címről majd jól átirányítanak mindenkit erre az újra. Hát nem irányítanak ezek senkit sehova. Közlik, hogy az oldal nem létezik. Azaz nyugodtan indíthattam volna új blogot, mert közben az export-import is sikerült, tehát minden cucc megvolt, csak ugye a kutya nem találta volna meg, ahogy ezt sem.

De nem baj, Szepyke kisegített a nyomorban. Hálás köszönet neki innen is.

Egyszer, sok évvel ezelőtt még a BBC-n Jamie paradicsomsalátát készített, amiben az volt a truváj, hogy csak szétnyomigálta a paradicsomokat. Azóta akartam én is ilyesmit csinálni, de valahogy sosem jutott eszembe aktuálisan, ma viszont igen.
Szedtem is egy adag koktélparadicsomot a kertben és nekiálltam szétnyomkodni őket. Ha valaki szintén erre adja a fejét, kizárólag munkás ruhában vagy kórboncnokoknak való kötényben csinálja. Én átöltöztem utána.

„NYOMI” PARADICSOMSALÁTA
500 g koktélparadicsom
1-2 ek extra szűz olívaolaj
1 csipet himalaya só
1 csipet füstölt só
frissen őrölt bors
1 db piros chili
1 marék olívabogyó
1 ek kapribogyó
3 ág bazsalikom

A paradicsomokat szétnyomkodtam, egy tálban összekevertem a kétféle sóval, a borssal, hozzákevertem a kimagozott és finomra vágott chilit, meglocsoltam az olívaolajjal.
Az olívabogyókat is szétnyomkodva adtam hozzá. A kapribogyót és a száráról letépkedett bazsalikomot rászórtam, az egészet elkevertem.
A salátát ½ órára a hűtőbe tettem érni.
Közben megsütöttem a zöldborsó fasírtkákat – bioboltban vettem a port. Nagyon praktikus, csak 200 ml vizet kell hozzákeverni, 15 percig pihentetni, aztán a kis golyókká formázott cuccot megsütni olajban.

Leave a comment