>Borecetes receptek 3.

>Miután jól kitaláltam, mit alkotok a Sütikalandok 2. fordulójára, rájöttem, hogy max. versenyen kívül indulhatok, ha már a mozgalmat én hívtam életre. Elég hülyén venné ki magát, ha ott virítana a receptem a többieké között és várnám a szavazatokat.
Ha esetleg valaki még nem tudott volna róla – amin erősen csodálkoznék – holnap éjfélig fogadjuk a recepteket a makkakonyha gmail pont com címre.

Szóval a kalandozásokat buktam, de ennek fejében ma megint borecetes napot tartottam. Miután külön szerették volna a rendezők, hogy a tavaszra való tekintettel lehetőleg minél több salátareceptet küldjünk, készítettem is egyet. Igazából 5 perc az egész, már ha minden a kezünk ügyében van.
Ráálltam mostanában a csírákra, ültettem borsót is a múlt hét hétfőn ládába, és mára lett akkora a borsócsíra, hogy felhasználható legyen. Tényleg olyan gyönyörűséges és finom, hogy az ember legszívesebben kint a kertben azonnal lelegelné minden nélkül.

KÖNNYŰ SALÁTA MUSKOTÁLYOS ÖNTETTEL (1 személyre)
2 marék rucola
1 marék borsócsíra
2 db retek
1 ek szőlőmagolaj
½ tk méz
60 g dán friss sajt
1-2 csipet Halen Môn füstölt só
frissen őrölt bors

A retket hajszálvékonyan felszeleteljük és óvatosan összeforgatjuk a rucolával meg a frissen vágott borsócsírával, elrendezzük egy tányéron.
Az öntethez egy kis tálkában összekeverjük az olajat a mézzel és a borecettel, teszünk bele 1 csipet füstölt sót és kikeverjük.
A zöldekre mozsoljuk a sajtot, meglocsoljuk az öntettel és tekerünk rá egy kis borsot, még tehetünk rá 1 csipet sót is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s