Befőzések között

A lekvározások közepette azért néha enni is kell. Vannak ilyen vega korszakaim, ezek a fogások általában a mi van a hűtőben és a kamrában módszerrel születnek.

ZÖLDBAB CURRY
350 g zöldbab
2 ek olívaolaj
2 db shalott
1 gerezd fokhagyma
1 db chili
1 ek madras curry
só, bors
¼ csésze kókuszkrém
¾ csésze gersli
1½ csésze víz
1 marék petrezselyem

A bab szár felőli végét levágjuk, majd 2 cm-esre daraboljuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rárakjuk a vékonyan felszeletelt hagymát és fokhagymát meg a felaprított chilit. Pár percig pirítjuk. Belekeverjük a curry-t, aztán azonnal rádobjuk a babot, kicsit összekeverjük.
A gerslit folyó hideg vízben megmossuk, leszűrjük és a serpenyőbe szórjuk, elkeverjük. Rátesszük a kókuszkrémet, ráöntjük a vizet és lefedve 15-20 percig pároljuk, vagy amíg a gersli megpuhul.
Tálalás előtt belekeverjük a felaprított petrezselymet.

One thought on “Befőzések között

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s