Hal zöldségekkel

Ihletem nem sok, szóval locsifecsi nem lesz, csak recept. A neve is tükrözi a fantáziátlanságomat, ami remélem, nem tart örökké. De inkább ez, mint valami valamilyen ágyon, bleh.

HAL ZÖLDSÉGEKKEL
6 szelet pangasius – vagy bármilyen fehér húsú hal
1 db nagyobb cukkini
500 g brokkoli
3 ek olívaolaj
¼ tk durvára tört zöld bors
2-3 ek lila és zöld bazsalikomlevél
2-3 ek lapra vágott mandula

A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra.
Egy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olívaolajjal.
A cukkinit megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, majd hosszában félbe. A középső szivacsos részt kiszedjük egy karalábévájó segítségével, kidobjuk, aztán a többit kb. 1 cm vastagra szeleteljük.
Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat, a cukkiniszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, a tűzálló tálba rakjuk.
Közben egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk és a brokkolit rózsáira szedve beledobjuk 2 percre, leszűrjük és szintén a tálba rakjuk. A zöldségeket fűszerezzük sóval és borssal.
A halszeleteket besózzuk, borsot is szórunk rá, majd a zöldségekre fektetjük. Rárakjuk a széttépkedett bazsalikomleveleket és a mandulát, meglocsoljuk a maradék olajjal.
A tálat lefedjük alufóliával és ½ órára betesszük az előmelegített sütőbe. Ezután levesszük a fóliát, visszatesszük és még sütjük legalább 15 percet, a mandula piruljon aranybarnára.

Így magában is elég 3-4 személynek, de ha esetleg hatan lennénk, mire kivesszük a sütőből, gyorsan készítsünk hamis krumplipürét – merthogy még vaj sincs itthon épp: a kockára vágott krumplit annyi lefölözött tejben főzzük meg, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majd törjük össze, adjunk hozzá finomra vágott snidlinget.

One thought on “Hal zöldségekkel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s