Könnyű ebédek 1.

Továbbra is problémát jelent, hogy milyen kaját találjak ki magamnak. Olyat, ami elvihető, nem lesz dzsama az utaztatástól, könnyű, hamar elkészül, tűri a melegítést, nagyjából kiegyensúlyozott. És még esetleg blogképes is, bár ez utóbbi a legkevesebb, mert legfeljebb nem teszem közhírré.
Most sikerült olyat összedobni, ami az összes kritériumnak megfelelt.


TÖNKÖLYTÉSZTA BROKKOLIVAL (2 személyre)
300 g teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült rigatoni
500 g brokkoli
1 ek szőlőmagolaj
4 szelet sonka
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
só, bors
1-2 csipet szerecsendió
1-2 csipet chili pehely

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát is felszeleteljük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a kockára aprított sonkát megpirítjuk rajta. Rádobjuk a brokkolit, kicsit pirítjuk kevergetve, sózzuk és borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, megszórjuk a chilivel és kevés vizet öntünk hozzá, hogy tudjon párolódni.
Közben a tésztának sós vizet forralunk és kb. 7 perc alatt készre főzzük.
Nem tudom, miért, de ez a fajta tészta sajnos főtt állapotban könnyen törik, nem kell hozzá túlfőzni sem.
A fokhagymát tisztítás után vékonyra szeleteljük az újhagymával együtt, rászórjuk a brokkolira, összeforgatjuk. Majd hozzáadjuk a leszűrt tésztát, azzal is elkeverjük.

2 thoughts on “Könnyű ebédek 1.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s