Szuperfúd

Az alábbi izé egyáltalán nem fotogén, ahogy a kásák többsége. Ellenben rettentő egészséges. És baromi laktató, amitől megvan az embernek az a jó érzése, hogy nagyon keveset evett. 
Aki képes ilyeneket reggelizni (én nem), annak mennyei lehet. Nekem 3-4 kiskanállal ment le, szerintem elleszek vele jó pár órát. Valószínűleg ma már egyáltalán nem lesz kedvem mást enni.
A quinoát már méltattam pár hete, de itt ugye társul a vörös áfonya és a makadámdió is, szóval tele vagyunk ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és adunk a csúf-csúf koleszterinnek is. Na meg a kókuszon el lehet élni hónapokig csak úgy magában is, annyi mindent tartalmaz, a feltört dióból kicsorgó tiszta lé gyakorlatilag izotóniás folyadék, lehet adni intravénásan, bár szerintem azért ez a Námot megjárt amerikai katonák által mesélt urban legend. 
KÓKUSZOS QUINOA KÁSA ÁFONYÁVAL ÉS PIRÍTOTT MAKADÁMIDIÓVAL
1 csésze quinoa
400 ml kókusztej
1/2 csésze víz
1 ek pálmacukor
1/2 tk vaníliapaszta
2 marék aszalt vörös áfonya
1/2 marék durvára vágott makadámdió

A kókusztejet egy edénybe öntjük, feltesszük a tűzre, belekeverjük a cukrot és a vaníliát a vízzel együtt, hagyjuk felforrni.
Közben egy szűrőben alaposan megmossuk folyó hideg víz alatt a quinoát, majd a forrásban levő kókusztejhez adjuk, belekeverjük a szintén megmosott és alaposan lecsepegtetett áfonyát is, megkeverjük.
Lefedjük és 15 perc alatt készre pároljuk alacsony hőmérsékleten.
Közben a durvára vágott diót szárazon világosra pirítjuk és a kis tálban tálalt kása tetejére szórjuk.

Advertisements

One thought on “Szuperfúd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s