Pêche Melba Pavlova

Szép, amikor ilyen formában találkoznak művészeti ágak.
Szerintem amiben van csoki meg meggy, az Fekete-erdő, amiben meg őszibarack és málna, az pêche Melba..
Mondhatjuk ezt a dolgok végletes leegyszerűsítésének, de legalább mindenki tudja, miről van szó. Legalábbis ezt remélem.
Váncsa István kimerítően ír az őszibarackról, és hát igaza van, az érdi valóban jó. Bár én emlékszem, hogy Budakalászon a keresztanyám szüleinek milyen barackja volt, nem kellett szégyenkezni miatta, a Lehelen 8-kor már sosem volt belőle.
PÊCHE MELBA PAVLOVA
6 db tojásfehérje
1 csipet só
200 g cukor
1/4 tk borkő
3 db őszibarack
150 g málna
250 g mascarpone
400 ml tejszín
1/2 tk vaníliapaszta
A tojásfehérjéket habbá verjük a sóval, rászórjuk a borkövet és tovább verjük fokozatosan adagolva a cukrot, míg szép fényes kemény habot kapunk.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk és két, nagyjából 20-22 cm-es kört rajzolunk rá. A körökre osztjuk a habot, nem túl gondosan simítjuk le a őket, aztán betesszük a 100 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Ha lejárt a sütési idő, kikapcsoljuk a sütőt, zárva tarjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a vaníliával, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
Az egyik lapot tálra tesszük, ráhalmozzuk a krém felét, kirakjuk a hámozott és szeletekre vágott őszibarackkal és a málna 1/3-ával. A másik lap következik, aztán a többi krém, a tetejére szépen elrendezzük a megmaradt gyümölcsöket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s