Füge, csoki – napom

Végül mégsem ettünk a gévagombának tartott cuccból. Valahogy az ember bizalmatlan az ilyesmikkel kapcsolatban. Mert oké, hogy utánanézünk a neten, összehasonlítjuk a képekkel meg minden, de miután egyikünk sem gombaszakértő, hát ugye ki tudja, hogy higgyünk-e a szemünknek stb.
Mert az azért teljesen más lenne, ha mondjuk Hugh gombász embere mondaná itt a helyszínen, hogy ez jó, senki nem patkol el tőle, ő is evett belőle, és nem 2 perccel ezelőtt…
Így hát maradtam a jól bevált fügénél.
CSOKOLÁDÉS FÜGEKENYÉR
175 g vaj
100 g nádcukor
75 g sötét nádcukor
1 tk vaníliapaszta
2 db tojás
175 g tönkölyliszt
1 tk sütőpor
75 g darált mogyoró
250 g füge
175 g étcsokoládé

 

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy kenyérformát kikenünk vajjal.
A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal és a vaníliával, egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mogyoróval és az apróra vágott csokoládéval, majd a vajas krémhez adjuk.
Óvatosan beleforgatjuk a kis kockákra vágott fügét, aztán a masszát az előkészített formába simítjuk, a tetejére szórunk 1 ek nádcukrot, betoljuk a sütőbe, kb. 70 perc alatt készre sütjük.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s