Őszi tészta

Vannak előnyei a saját dió- meg mandulafának, nem mondom, bár törögetés közben nem ez jutott eszembe… Néha tényleg tudnám támogatni a gyerekmunkát.

Sajnos a saját sütőtök nem jött össze, ez az év különben sem kedvezett a tökféléknek. De a múltkori mínusz fokok teljesen betettek a terveimnek. A cuki kis tökök mind megfagytak a növénnyel együtt.

SÜTŐTÖKÖS PENNE

1 db kisebb sütötök
2 vastagabb szelet házi sonka
2 gerezd fokhagyma
¼ tk fahéj
½-1 tk csípős füstölt piros paprika
só, bors
1 kisebb csokor petrezselyem
50 g mandula
400 g penne

A tésztát al dente főzzük sós vízben.

Közben a sonkát felkockázzuk és forró serpenyőben pirosra sütjük. A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, felszeleteljük kb. 2 cm vastagra, meghámozzuk, majd felkockázzuk és a sonkához keverjük. Hagyjuk pirulni, közben rászórjuk a finomra vágott fokhagymát, a fahéjat, a paprikát, a sót és a borsot.

A mandulát durvára vágjuk egy száraz serpenyőben világosra pirítjuk.

Ha a sütőtök megpirult és nagyjából puha, hozzákeverjük a leszűrt tésztát, kevés főzővizet is tegyünk hozzá. Keverjük össze alaposan, szórjuk rá a felaprított petrezselymet és a pirított mandulát.

sutotokpenne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s