Újévi detox desszert

Újév első napján sem lehet desszert nélkül maradni. Kell valami detoxikáló, nem mintha vedelés folyt volna, de azért kaja fronton adtunk az ünnepnek, ez kétségtelen.

A malachoz lencsesalátát akartam csinálni, de miután sikerült nem csinosra szétfőzni a lencsét, lett hozzá narancsos édesköménysaláta. Ezzel egyébként szerintem jobban jártunk. Így aztán a lencseleveshez – merthogy az lett belőle – külön kellett a zöldségeket félig párolni, hogy a lencse még majd felismerhető legyen a levesben. Mindegy, akkora katasztrófa nem történt, igazából tök jó lett az a leves. Desszert meg nem volt a vacsorához, ez a karácsony-szilveszter kombó így hatásosan leszoktatja az embert az édességről.

 

KÓKUSZOS TÁPIÓKA PUDING

100 g tápiókagyöngy
400 ml kókusztej*
300 ml víz
2 ek méz
1/2 rúd vanília felhasítva
2-3 ek kókuszforgács
kakaó

A tápióka gyöngyöt kétszeres vízben beáztatjuk 15 percre, majd leszűrjük és edénybe tesszük. Ráöntjük a kókusztejet, a vizet, hozzáadjuk a felhasított vaníliát és addig főzzük, míg a gyöngyök megdagadnak és átlátszók lesznek. Nem néztem az időt, de kb. olyan 15 perc volt. Nagyjából puding sűrűségű lesz, lehet azonnal poharakba vagy tálakba kanalazni és lehűteni, a vaníliarudat előbb vegyük ki.
Míg hűl, a kókuszforgácsot szárazon világos színűre pirítjuk, megszórjuk vele minden adag tetejét, és díszítésképpen hintünk rá kakaót is.

*Az a kókusztej inkább krém volt.

 

kokuszostapioka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s