Dió, cukkini, mángold – sós palacsinta

A kertben már elültettem az új adag mángoldot, de persze még várni kell rá. A tavalyi – ahogy ez a mángoldnál szokás – azzal kezdte, hogy felvirágzott, de azért még lehet róla leveleket szedni. Viszont ugye nem túl sokat egyszerre. Ezért kiegészítésre szorul bármi készüljön belőle. Így, hogy cukkiniből is csak egy darab volt – ami szintén nem nagyon elég magában, viszont töltelékanyagnak kiváló – lett egy szinte fasírt. Mert ne mondjuk, hogy az ilyesféle lepények/palacsinták nem fasírtszerűek, azaz mindent elbírnak, mindent össze lehet pakolni és mégis jó lesz. Ellenben csinosak általában nem lesznek az ilyen kaják. Ez van.

DIÓS CUKKINI-MÁNGOLD PALACSINTA

1 db cukkini (kb. 20-22 cm)
250-300 g mángold
2 db tojás
3 ek rizsliszt
¼ tk citrombors
15-20 friss mentalevél
½ marék dió
2 gerezd fokhagyma
1 ½ tk tahini

kókuszolaj a sütéshez

A cukkinit durvára reszeljük egy tálba, megsózzuk. Hagyjuk kicsit állni. Nem kell túl sok só, mert nem fogjuk lecsöpögtetni, a cukkiniből kijövő folyadék elég lesz a tészta palacsintasűrűségéhez.
A mángoldot alapos mosás és szárítás után nagyobb darabokra tépjük és robotgépbe tesszük a fokhagymával, mentával és a dióval együtt, felaprítjuk, a cukkinihez tesszük.
Belekeverjük a tahinit, a borsot, a tojásokat és a lisztet. Egy kicsit sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk.
Egy serpenyőben kókuszolajat forrósítunk és kissé vastagabb kisebb méretű palacsintákat sütünk – mindkét oldalukat pirosra.

cukkinimagoldpali2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s