Stefánia, ahogy mi szeretjük

Folytatván a sort a sous vide ételekben, most marha lesz. Csak emlékeztetőül: direkt az átlag, gyakorlatilag mindennap felhasznált és éppen a konyhába kerülő alapanyagokkal próbáltuk ki a gépet. Az olcsónak tartott húsok és zöldségek is kapnak így teljesen más minőséget természetesen.

Bár a marhahúsok között nem a stefánia (lapocka) a legolcsóbb, de mondjuk én ezt szeretem legjobban a pofa mellett, szóval ezért van ez. Plusz spárga szezon is volt, ilyenkor ugye az ember spárgát eszik ha kell, ha nem, úgyis olyan rövid ez az időszak.

SOUS VIDE STEFÁNIA ZÖLD SPÁRGÁVAL (3 személyre)

6 szelet stefánia
bors
vaj
Fleur de sel
olívaolaj

A spárgához:
500 g zöld spárga
vaj
extra szűz olívaolaj
só, bors
1 tk cukor
citromlé

SousVide Supreme 

A stefániát kb. 2-2,5 cm-es szeletekre vágjuk, két-két szeletet vákuumozunk le egyben, nem sózzuk, csak borsozzuk és pici vajat rakunk rá. A gépet 58,5 °C-ra állítjuk, a húst 22 órán keresztül hőkezeljük. Ezután nagyon kevés forró olajon kérget sütünk rá, hagyjuk pihenni, csak ezután szeleteljük ferdén. Tálaláskor megszórjuk borssal és Fleur de sellel.

A spárgának vizet forralunk, adunk hozzá sót, cukrot, citromlevet és amikor lobogva forr, beletesszük 2 percre, majd nagyon hideg vízzel leöblítjük. Ezután forró vajon átmelegítjük/pirítjuk, sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor kevés extra szűz olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk.

sousvidestefaniasparga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s