Citromos-borsos

A Meyer citrom és szecsuáni bors párosítás majdnem olyan kézenfekvő, mint például az alma-fahéj, meggy-tonkabab. A bors kissé zsibbasztó aromája felerősíti a citrom fűszerességét.

 

SZECSUÁNIBORSOS-CITROMOS KUGLÓFOK
250 g vaj
1 csésze nádcukor
3 db tojás
3 db Meyer citrom reszelt héja
1 tk vaníliapaszta
1½ csésze liszt
2 tk sütőpor
3 ek szárazon pirított mák
1 tk szárazon pirított szecsuáni bors
½ tk só
A sziruphoz:
3 db Meyer citrom leve
6-7 ek porcukor
2 ek Limoncello
1 ek vanílialikőr

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy dupla kuglófformát kikenünk olvasztott vajjal.

A puha vajat habosra verjük a cukorral, egyenként hozzáadagoljuk a tojásokat, ezután belekeverjük a vaníliát és a reszelt citromhéjat.
A lisztet elvegyítjük a mákkal, a mozsárban finomra tört borssal, a sütőporral és a sóval, majd a vajas krémhez adjuk és az egészet simára keverjük. Ezután a masszát elosztjuk egyenlően a formában, majd betoljuk a sütőbe 35 percre.
Ha megsült (tűpróba), kivesszük, hagyjuk pár percet hűlni, majd még forrón tálra borítjuk.
Miközben sül a kuglóf, a citromlevet elkeverjük a porcukorral, felforraljuk és nagyjából a felére beforraljuk, ha lehúztuk a tűzről, belekeverjük a Limoncellót és a vanílialikőrt.
A kuglófokat megszurkáljuk és meglocsoljuk a még forró sziruppal, aztán megszórjuk kevés porcukorral.

borsos-citromos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s