Karamellás banándzsem

KARAMELLÁS BANÁNDZSEM

2 kg banán
400 g barnacukor
100 ml víz
60 g vaj
1 db narancs reszelt héja és leve
1 db citrom reszelt héja és leve
1 tk őrölt kardamom
1 rúd vanília
1-2 ek Bacardi 151°

A cukrot egy magasabb falú serpenyőben megolvasztjuk. Közben meghámozzuk a banánt és felszeleteljük.
Amikor a cukor megolvadt, beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a vajat, simára keverjük. Ha jól bugyog, beleszórjuk a banánt, ráreszeljük a narancs és a citrom héját, ráfacsarjuk a levüket is. Belekeverjük a kardamomot és a vanília kikapart magját, a rudat is beledobjuk.
Addig főzzük, míg a banánszeletek szétesnek és kissé be is sűrűsödik a dzsem.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a rumot, majd kis üvegekbe töltjük.

karamellbanan

Kaldeneker György receptje alapján.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s