Reggeli délben

Nem tudom, ki hogy van vele, én nem szeretek reggelizni. Kiskorom óta. Mondjuk akkor egész nap nem szerettem enni semmit, de ez most mellékszál.
Szóval az van, hogy nekem az első étkezés az ebéd, már ha. Ezt azért is merem mondani, mert reggel almát szoktam enni csak, ami egy barátom szerint nem eledel.
Ez lett volna a poszt hadova része.

GRILLEZETT AVOKÁDÓ TÜKÖRTOJÁSSAL (az ilyesmit ketten jó enni, úgyhogy
2 személyre)

2 db avokádó
2 db tojás
fleur de sel, durvára tört bors
olívaolaj
citrom- vagy limelé
½ gránátalma kiszedett magja

Az avokádókat vágd félbe, szedd ki a magjukat, majd hámozd meg. Egy-egy félnek vágj le egy vékony szeletet a gömbölyded oldalából, hogy ne billegjenek majd a serpenyőben. De ha grillserpenyőt használsz, akkor megállnak a bordák között az avokádók.
A másik felüket csíkozd fel hosszában. Forrósítsd fel a serpenyőt, kend ki olívaolajjal és rakd bele a két egyben maradt avokádófelet először a mag felőli oldalával lefelé. Szórj rá a sóból és egy kevés borsot is. Közben rakd a serpenyőbe a felcsíkozott avokádót is, hogy az is megsüljön. Amikor szépen megpirultak a fél avokádók, fordítsd meg őket és üss mindegyikbe egy-egy tojást. Szórj a sárgájára a sóból és a borsból. Ha a tojásfehérje megszilárdult, szedd ki két tányérra, rendezd el mellettük az avokádócsíkokat, amiket locsolj meg levés limelével, sózd és borsozd meg. Végül díszítsd a tányért a gránátalma magjával.

avokadotojas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s