Forró csoki

A forró csoki mindig jól jön, ha szépen süt a nap – ahogy most is – viszont hideg van, de nyilván a béna, szürke napokon óhajtkozik rá az ember elég sűrűn. Össze lehet rakni persze adagonként is, de leegyszerűsíthetjük a helyzetet, ha előre bekeverünk egy jó nagy adagot.

FORRÓCSOKI-POR

1 csésze kókusztejszín-por
1 csésze holland kakaópor
1/2 csésze porcukor
1/2 csésze kókuszvirágcukor
2 tk tápiókakeményítő
1/2 tk finom só
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
100 g csokoládé (min. 75%-os)

 

forrocsokipor1

 

A csokoládét 1/2 órára hidegre tesszük, még a csomagolásában hozzávagdossuk a konyhai pulthoz, hogy apróra törjön, aztán aprítógépben porrá törjük.
Ezután mindent összeszitálunk, alaposan összekeverjük a csokiport és jól záródó fémdobozba tesszük.

Ez egy alaprecept, feldobhatjuk fahéjjal, chilivel, tonkababbal, bármivel.

Kb. 250-300 ml nem túl zsíros kókusztejet vagy sima vizet felforralunk, 1-2 ek csokoládéport belekeverünk, majd habverővel felverjük. A kis tejhabosító bizgentyű pont erre van kitalálva.

 

forrocsoki1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s